İzleyicilerim

Powered By Blogger

15 Mart 2013 Cuma

ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

Bugün bizim kızçeler ile çok güzel bir Çilekli Pasta Yaptıkk..:) Bu pastanın yapımından bahsetmek istedim ben sizlere:):)

  • Pandispanya için:
  • 7 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 500 gr çilek
  • 1 su bardağı file fındık
  • Krema için:
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 3 yumurta, vanilya
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • Hazırlanışı:

    • Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin. Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Çilekleri yıkayıp süzün. Ortadan ikiye kesin. Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın. 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın. Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün. Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin.Afiyet Olsun…!

 Bayılacağınızdan eminim,şahsen biz,parmaklarımızı yedik :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız benim için önemlidir.